Recept: Polenta met gorgonzola

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
100 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 g polenta (maïsgries)
40 g roomboter
ca. 1 theelepel zout
125 g gorgonzola
10 blaadjes verse basilicum
(versgemalen) peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.

  2. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter.

  3. In pan polenta, 3/4 liter koud water en zout door elkaar roeren.

  4. Al roerend met vork langzaam aan de kook brengen en ca.

  5. 5 minuten zachtjes doorkoken; blijven roeren.

  6. Polentamengsel in ovenschaal overdoen en afdekken met aluminiumfolie.

  7. Polenta in midden van oven in 1 tot 1 1/2 uur gaar bakken tot alle vocht verdampt is.

  8. Gorgonzola in kleine stukjes snijden.

  9. Basilicum in stukjes scheuren.

  10. Uit oven gorgonzola en rest van boter door polenta roeren.

  11. Op smaak brengen met zout en peper.

  12. Basilicum erover strooien.