Recept: Risotto met Parmaham
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 envelopje saffraandraadjes
1 pot vleesfond (380 ml)
1 vleesbouillontablet
1 kleine ui
4 plakken Parmaham
50 g roomboter
350 g risottorijst
1 1/2 dl droge witte wijn
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
(versgemalen) peper
1 pot vleesfond (380 ml)
1 vleesbouillontablet
1 kleine ui
4 plakken Parmaham
50 g roomboter
350 g risottorijst
1 1/2 dl droge witte wijn
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
(versgemalen) peper
Bereidingswijze van het recept
Saffraandraadjes weken in 3 eetlepels warm water.
Vleesfond met water aanvullen tot 9 dl.
Aan de kook brengen en bouillontablet erin oplossen.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Ham in fijne reepjes snijden.
In pan helft van boter verhitten.
Ham en ui ca.
3 minuten zachtjes fruiten.
Rijst erdoor roeren en ca.
2 minuten al omscheppend meebakken op laag vuur.
Wijn toevoegen en op halfhoog vuur al roerend laten opnemen door rijst.
Hete bouillon al roerend langzaam toevoegen.
Saffraan met weekwater erdoor roeren.
Risotto onafgedekt in ca.
25 minuten zachtjes gaarkoken.
Intussen kaas grof raspen.
Risotto op smaak brengen met peper.
Rest van boter en helft van kaas erdoor roeren.
Serveren met rest van kaas.
Lekker met gegrilde groente.