Recept: Rundvlees in rode wijn
Recept informatie
Ingrediënten
2 rode uien
2 stengels bleekselderij
2 takjes rozemarijn
1 kg dikke runderriblappen
zout
peper
2 eetlepels bloem
50 g boter of margarine
4 eetlepels olie
100 g mager gerookte spekjes
1 kleine eetlepel tomatenpuree
1/2 liter rode (Barolo) wijn
Bereidingswijze van het recept
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Uien pellen en in parten snijden.
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
Rozemarijnnaaldjes van steeltjes plukken en grof snijden.
Met scherp mesje inkepingen in vlees maken en in elke inkeping wat knoflook en rozemarijn drukken.
Vervolgens vlees bestrooien met zout, peper en bloem.
In braadpan boter en olie verhitten en vlees rondom bruinbakken.
Vlees uit pan nemen en spekjes in braadpan uitbakken.
Vervolgens uien en bleekselderij toevoegen en ca.
3 minuten op middelhoog vuur fruiten.
Tomatenpuree door groenten roeren en ca.
1 minuut meefruiten.
Riblappen op groenten leggen en zoveel wijn toevoegen dat vlees half onder staat.
Aan de kook brengen en vlees afdekken met vel natgemaakt bakpapier.
Deksel schuin op pan leggen en vlees op laag vuur in ca.
2 uur laten gaar sudderen.
Wanneer saus niet ver genoeg is ingedikt, vlees uit pan nemen en saus verder op hoog vuur inkoken en vlees weer verwarmen in saus.
Lekker met gnocchi (aardappel-griesballetjes).