Recept: Russische frikadellen
Recept informatie
Bereidingstijd:
ca. 30 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1 ui
2 eetlepels boter
500 gr gehakt
zout
peper
geraspte nootmuskaat
2 eieren
1/8 liter zure room
2 eetlepels boter
500 gr gehakt
zout
peper
geraspte nootmuskaat
2 eieren
1/8 liter zure room
Bereidingswijze van het recept
Schil en hak de uien.
Smelt de boter in een klein pannetje.
Kneed het gehakt met 1 eetlepel gesmolten boter,1 eetlepel gehakte ui,zout, peper,nootmuskaat en de eieren tot een gladde massa.
Bak de rest van de gehakte ui in de boter.
Vorm uit het vleesmengsel met vochtige handen kleine balletjes en grill deze in ruim 10 minuten aan beide kanten.
Roer de zure room met de gebakken ui door de resterende boter en serveer deze saus over de frikadellen.
Serveer met aardappelsla of aardappelpuree.