Recept: Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
6 bospeentjes
5 teentjes knoflook
2 blikjes ansjovisfilets (48 g)
125 ml extra vierge olijfolie
60 ml roomboter

Bereidingswijze van het recept

  1. Paprika wassen, in kwarten snijden en schoonmaken.

  2. Kwarten elk in 8 rechthoekige stukjes snijden.

  3. Bleekselderij wassen, in lengte halveren en in reepjes snijden.

  4. Peentjes schoonmaken, wassen en in dunne repen snijden.

  5. Knoflook pellen en fijnhakken.

  6. Ansjovisfilets laten uitlekken en fijnsnijden.

  7. In steelpan met dikke bodem olie op laag vuur verwarmen.

  8. Knoflook toevoegen en kort meewarmen, niet laten kleuren.

  9. Ansjovis toevoegen en op heel laag vuur ca.

  10. 5 minuten al kloppend met vork verwarmen en laten smelten (olie niet laten borrelen).

  11. Boter erdoor roeren en laten smelten.

  12. Ansjovisdip serveren op warmhoudplaatje.

  13. Serveren met groenten en eventueel blokjes (warme) ciabatta.