Recept: Biologische bruinebonensoep

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie (Biologisch)
300 g panklare hutspotgroente (Biologisch)
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden (Biologisch)
1 pot bruine bonen (370 ml, Biologisch)
1/2 fles tomatensaus (passato di pomodoro, 690 g)
1 groentebouillontablet (Biologisch)
2 sneetjes Brabants roggebrood (pakje 400 g, Biologisch)
50 g verse roomkaas met knoflook (potje 150 g, Biologisch)

Bereidingswijze van het recept

  1. In soeppan olie verhitten en groentemix met kruiden ca.

  2. 5 minuten zachtjes bakken.

  3. Af en toe omscheppen.

  4. Intussen helft van bonen met vocht en tomatensaus in keukenmachine pureren.

  5. Tomaten-bonenpuree en rest van bonen door groenten roeren.

  6. Bouillontablet erboven verkruimelen en 5 dl kokend water toevoegen.

  7. Soep aan de kook brengen en ca.

  8. 5 minuten zachtjes laten koken.

  9. Bonensoep in twee grote kommen scheppen.

  10. Sneetjes roggebrood diagonaal halveren, besmeren met roomkaas en erbij serveren.