Recept: Biologische bruinebonensoep
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie (Biologisch)
300 g panklare hutspotgroente (Biologisch)
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden (Biologisch)
1 pot bruine bonen (370 ml, Biologisch)
1/2 fles tomatensaus (passato di pomodoro, 690 g)
1 groentebouillontablet (Biologisch)
2 sneetjes Brabants roggebrood (pakje 400 g, Biologisch)
50 g verse roomkaas met knoflook (potje 150 g, Biologisch)
300 g panklare hutspotgroente (Biologisch)
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden (Biologisch)
1 pot bruine bonen (370 ml, Biologisch)
1/2 fles tomatensaus (passato di pomodoro, 690 g)
1 groentebouillontablet (Biologisch)
2 sneetjes Brabants roggebrood (pakje 400 g, Biologisch)
50 g verse roomkaas met knoflook (potje 150 g, Biologisch)
Bereidingswijze van het recept
In soeppan olie verhitten en groentemix met kruiden ca.
5 minuten zachtjes bakken.
Af en toe omscheppen.
Intussen helft van bonen met vocht en tomatensaus in keukenmachine pureren.
Tomaten-bonenpuree en rest van bonen door groenten roeren.
Bouillontablet erboven verkruimelen en 5 dl kokend water toevoegen.
Soep aan de kook brengen en ca.
5 minuten zachtjes laten koken.
Bonensoep in twee grote kommen scheppen.
Sneetjes roggebrood diagonaal halveren, besmeren met roomkaas en erbij serveren.