Recept: Gemarineerde witlof met zalmcreme
Recept informatie
Ingrediënten
3 sjalotjes
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
2 limoenen
1 dl olijfolie
2 maal 100 g gerookte zalmfilet
6 gedroogde tomaatjes (potje)
125 g verse roomkaas met kruiden
Bereidingswijze van het recept
Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
Sjalotjes pellen en snipperen.
Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
Limoenen halveren.
1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen.
In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren.
Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde creme pureren.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.
Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.
Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken.
Zalmcreme in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.