Recept: Gemarineerde witlof met zalmcreme

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

2 maal 2 struikjes witlof
3 sjalotjes
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
2 limoenen
1 dl olijfolie
2 maal 100 g gerookte zalmfilet
6 gedroogde tomaatjes (potje)
125 g verse roomkaas met kruiden

Bereidingswijze van het recept

  1. Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.

  2. Sjalotjes pellen en snipperen.

  3. Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.

  4. Limoenen halveren.

  5. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen.

  6. In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren.

  7. Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.

  8. Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.

  9. In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde creme pureren.

  10. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

  11. Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes.

  12. Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden.

  13. Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken.

  14. Zalmcreme in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.