Recept: Kruidig konijn op mediterrane wijze

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 citroen
4 gedroogde tomaten in olie
10 zwarte olijven zonder pit
6 ansjovisfilets (blikje)
4 konijnenbouten
2 eetlepels bloem
3 eetlepels olijfolie
zout
peper
1 theelepel oregano
2 dl droge witte wijn
1 zakje verse basilicum (15 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruidenmix fijn snijden.

  2. Sjalotjes en knoflook pellen en fijn hakken.

  3. Citroen schoonboenen, schil fijn raspen.

  4. Halve citroen uitpersen.

  5. Tomaten, olijven en ansjovis in stukjes snijden.

  6. Konijnenbouten licht bestrooien met bloem.

  7. In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien.

  8. Uit pan nemen, bestrooien met zout en peper.

  9. In bakvet sjalotjes en knoflook ca.

  10. 2 minuten bakken.

  11. Verse kruiden en oregano toevoegen.

  12. Citroenrasp en -sap, tomaten, olijven, ansjovis en wijn erdoor roeren.

  13. Saus aan de kook brengen, vlees erin leggen en met deksel op pan in ca.

  14. 1 uur zachtjes gaar stoven.

  15. Bouten af en toe omdraaien, indien nodig water of wijn toevoegen.

  16. Steeltjes van basilicum plukken, blaadjes grof scheuren.

  17. Konijnenbouten over vier borden verdelen, saus erover scheppen en garneren met basilicum.

  18. Serveren met aardappelpuree en gemengde salade.