Recept: Geroosterde tomaten met pasta

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 g gnocchini (schelpjespasta) (zak 500 g, biologisch)
8 trostomaten (biologisch)
1 eetlepel Italiaanse kruiden (potje 9 g, biologisch)
3 eetlepels olijfolie (fles 500 ml, biologisch)
3 eieren (doosje 6 stuks, biologisch)
1 bekertje creme fraiche (125 ml, biologisch)
1 ui (zak 750 g, biologisch)
1/2 doosje tuinkers (biologisch)

Bereidingswijze van het recept

  1. Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.

  2. Oven voorverwarmen op 200 gradenC of gasovenstand 4.

  3. Tomaten wassen, halveren en met snijkant naar boven in ovenschaal leggen.

  4. Tomaten bestrooien met kruiden, zout en peper en besprenkelen met 2 eetlepels olie.

  5. Tomaten in oven in ca.

  6. 20 minuten gaar bakken.

  7. Eieren loskloppen met creme fraiche, zout en peper.

  8. Ui pellen en snipperen.

  9. Rest van olie verhitten in braadpan.

  10. Ui ca.

  11. 3 minuten bakken.

  12. Pasta en eimengsel door ui scheppen en ca.

  13. 5 minuten roerbakken.

  14. Tuinkers boven pasta fijn knippen.

  15. Serveren met geroosterde tomaten.