Recept: Pasta uit de oven

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

zout
500 g maccheroni (pasta)
50 g boter
175 g panklare uisnippers
50 g bloem
5 dl melk
300 g pastakaas
(versgemalen) peper
nootmuskaat
1 courgette
1/2 zakje verse peterselie (30 g)
400 g hamreepjes
4 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze van het recept

  1. In ruime pan water met zout aan de kook brengen.

  2. Maccheroni in ca.

  3. 5 minuten beetgaar koken.

  4. In vergiet onder koud stromend water afspoelen.

  5. Laten uitlekken en afkoelen.

  6. In andere pan boter smelten, gesnipperde ui in 2-3 minuten glazig bakken.

  7. Bloem in een keer toevoegen.

  8. Al roerend met houten spatel ca.

  9. 2 minuten op matig vuur meebakken.

  10. Scheutje voor scheutje melk toevoegen.

  11. Roeren tot gladde saus ontstaat.

  12. Pan van vuur nemen, 2/3 kaas erin laten smelten.

  13. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt nootmuskaat.

  14. Courgette schoonmaken, in lengte in plakken snijden en dan dwars in reepjes.

  15. Peterselieblad fijn knippen.

  16. Hamreepjes, courgette, peterselie en uitgelekte maccheroni door kaassaus scheppen.

  17. Pasta overdoen in ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes.

  18. Rest van kaas door paneermeel mengen en over maccheroni strooien.

  19. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

  20. Oven voorverwarmen op 180 gradenC.

  21. Pasta in midden van oven in ca.

  22. 30 minuten goudbruin bakken.

  23. Serveren met een gemengde friseesalade.