Recept: Pastasalade met kip en venkel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 grote venkelknol
4 eetlepels olijfolie
1 kipfilet fume (150 g)
50 g parmezaanse kaas (stukje)
1 pak tortelloni con formaggio e nocci (verse 250 g)
2 sinaasappels
1 eetlepel sinaasappellikeur (slijter)
1 eetlepel dragonazijn
zout
versgemalen peper
1 doosje tuinkers

Bereidingswijze van het recept

  1. Venkel schoonmaken en halveren.

  2. Wat venkelgroen apart houden.

  3. Venkel in flinterdunne partjes snijden en bestrijken met 2 eetlepels olie.

  4. Grillpan verhitten en venkel in ca.

  5. 5 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren.

  6. Kipfilet in blokjes snijden.

  7. Kaas in flinters schaven.

  8. Tortelloni in ruim water beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.

  9. In vergiet laten uitlekken en afkoelen.

  10. Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees.

  11. Boven kom met scherp mes partjes sinaasappel tussen vliezen uitsnijden; sap opvangen in kom.

  12. Mosterd, likeur, azijn rest van olie door sinaasappelsap roeren.

  13. Dressing op smaak brengen met zout en peper.

  14. In ruime kom dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door tortelloni scheppen.

  15. Tuinkers en venkelgroen boven salade fijn knippen.

  16. Lekker met een schaaltje gemengde olijven.