Recept: Gemarineerde asperges met garnalen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kilo witte asperges
zout
1 limoen
1 teentje knoflook
1 zakje verse basilicum (15 g)
1 dl Italiaanse olijfolie extra vierge
versgemalen peper
1 zakje rucola (sla 30 g)
1 bakje Hollandse garnalen (100 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.

  2. Houtachtige uiteinden eraf snijden.

  3. In aspergepan asperges met kopjes omhoog (of in wijde pan) in kokend water met zout ca.

  4. 10 minuten koken.

  5. Van vuur af asperges ca.

  6. 20 minuten afgedekt laten staan.

  7. Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen.

  8. Halve limoen uitpersen.

  9. Knoflook pellen en hakken.

  10. In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olie tot gladde marinade mengen.

  11. Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.

  12. Overdoen in lage ovenschaal.

  13. Aperges uit pan nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen.

  14. Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen.

  15. In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.

  16. Rucola in stukken scheuren en over vier borden verdelen.

  17. Asperges uit marinade met kopjes naar 1 kant op borden leggen.

  18. Garnalen erover verdelen.

  19. Beetje marinade erover druppelen.

  20. Serveren met ciabatta.