Recept: Rookworst Hollandaise

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

1 flinke rookworst van ongeveer 500 gr
100 gr Edammer(of Goudse kaas)aan een stuk
1 ui
1 groene paprika
paar zure augurken
100 gr doorregen spek
1 theelepel grof gemalen zwarte peper
1 afgestreken theelepel kerrie

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat de worst ongeveer 10 minuten in warm water wellen.

  2. Snij de kaas in niet al te kleine stukjes.

  3. Schil de ui en snij deze in achten.

  4. Snij de paprika doormidden,maak hem schoon,was de beide helften en snij deze nogmaals doormidden.

  5. Snij de augurken in langwerpige stukjes.

  6. Snij het spek in blokjes.

  7. Haal de worst uit het warme water,goed uit laten druipen en om de 2 centimeter in de lengte insnijden.

  8. Leg in de inkepingen stukjes kaas,ui,paprika,augurk en spek.

  9. Smeer de worst aan alle kanten goed met olie in en grill hem ongeveer 15 minuten.

  10. Bestrooi de worst voor het opdienen met zwarte peper en kerrie.