Recept: Penne met zalm en sperziebonen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

300 g penne (pasta)
1 zak gebroken sperziebonen (500 g)
1 ui
1/2 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
2 schaaltjes Schotse zalmfilet (250 g)
2 cups vissaus dille (150 ml)

Bereidingswijze van het recept

  1. Penne koken volgens gebruiksaanwijzing.

  2. Bonen in ca.

  3. 8 minuten beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken.

  4. Grill voorverwarmen op hoogste stand.

  5. Intussen ui pellen en snipperen.

  6. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.

  7. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  8. Ui toevoegen en ca.

  9. 5 minuten fruiten.

  10. Zalm bestrooien met zout en bestrijken met rest van olie.

  11. Onder hete grill zalm in ca.

  12. 8 minuten aan beide kanten lichtbruin en gaar laten worden.

  13. Dillesaus toevoegen aan uimengsel en verwarmen zonder te koken.

  14. Op smaak brengen met zout en peper.

  15. Zalmfilets halveren en serveren met dillesaus, sperziebonen en penne.