Recept: Californisch varkensvlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten/Marinade 1uur
Aantal personen:
8

Ingrediënten

1 kg in gelijke stukken gesneden varkensfilet
400 gram ontbijtspek aan een stuk
4 mooie sinaasappels
laurierblaadjes
Voor de saus:
1 lepel tomatenketchup - 1 lepel worcestersaus - 1 glaasje (olijf) olie - 1 borrelglas whisky - sap van 1 citroen - zout, peper.

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak een marinade van alle ingredië®´en voor de saus en leg daar de stukken vlees gedurende ruim 1 uur in.

  2. Maak nu spiezen door beurtelings 1 stuk vlees af te wisselen met 1 schijf sinaasappel,1 stukje spek,1 blad laurier enzovoorts,tot al het vlees op is.

  3. Leg op het rooster en laat in 15 minuten gaar en bruin worden onder regelmatig bedruipen met de marinade.

  4. Advies:Je kunt de schijven sinaasappel ook vervangen door stukjes (verse) ananas.