Recept: Gevulde Rollade

Recept informatie

Bereidingstijd:
vooraf 15 min./braadtijd - 1 1/2 uur
Aantal personen:
6

Ingrediënten

3 uien
500 g kleine appels
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1 kg rollade (vraag de slager om onopgerolde rollade + een stuk slagerstouw,om dat later zelf te doen)
10 kruidnagels
1/2 theelepelkaneel
3 eetlepels boter
1 volle eetlepel bruine suiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de uien en snij ze in vieren.

  2. Schil de appels,snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.

  3. Meng zout en peper door elkaar en wrijf het vlees aan alle kanten hiermee in.

  4. Steek de kruidnagels in de appels en bestrooi de stukken appel met kaneel.

  5. De stukken ui en appel over het vlees verdelen.

  6. Leg de helft van de boter in klontjes op het vlees.

  7. Het vlees oprollen en met dun touw vastbinden,zodat ook de beide uiteinden goed gesloten zijn.

  8. Steek het vlees aan het grote draaispit,maak het stevig vast en grill het onder voortdurend draaien aan het draaispit gedurende ongeveer 1 uur en 30 minuten.

  9. Laat de rest van de boter in een klein pannetje op het vuur smelten,roer de bruine suiker erdoor en bestrijk het vlees tijdens de laatste 30 minuten regelmatig met dit mengsel.

  10. Serveer met knoflookbrood en geroosterde maiskolven.