Recept: Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

1 ui
1 teentje knoflook
2 courgettes
5 1/2 eetlepel olijfolie
2 bakjes oesterzwammen (150 g )
1 blikje artisjokharten (400 g )
1 eetlepel zongedroogde tomatentapenade (100 g )
300 g risottorijst (pak 400 g Lassie)
1 dl witte wijn
1 groentebouillontablet
150 g Tete de Moine (kaas)
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.

  2. Courgettes wassen en in lengte halveren.

  3. Van snijkant van de courgette met kaasschaaf vier plakjes afschaven.

  4. Rest van courgettes in blokjes snijden.

  5. Grillpan dun inwrijven met 1/2 eetlepel olijfolie en courgetteplakjes enkele seconden om en om grillen.

  6. Courgetteblokjes in grillpan ca.

  7. 5 minuten al omscheppend grillen.

  8. Uit pan nemen en laten afkoelen.

  9. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier.

  10. Artisjokken laten uitlekken en in vieren snijden.

  11. Tapenade en 1 eetlepel olijfolie door elkaar roeren.

  12. In pan 3 eetlepels olijfolie verhitten en ui en knoflook ca.

  13. 1 minuut zachtjes fruiten.

  14. Rijst erdoor scheppen en ca.

  15. 2 minuten al omscheppend bakken tot korrels glazig zijn.

  16. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje bij beetje 8 dl water toevoegen.

  17. Bouillontablet erboven verkruimelen.

  18. Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.

  19. Laatste ca.

  20. 5 minuten courgetteblokjes meewarmen.

  21. Intussen kaas met slinger in krullende plakjes schaven.

  22. Helft door risotto roeren.

  23. Op smaak brengen met peper.

  24. Vier borden voorverwarmen.

  25. In koekenpan 1 eetlepel olijfolie verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca.

  26. 3 minuten bakken.

  27. Artisjokken toevoegen en ca.

  28. 3 minuten zachtjes meebakken.

  29. Op smaak brengen met peper.

  30. Intussen risottotaartjes maken: ring in midden op bord plaatsen.

  31. Courgetteplakje aan binnenkant tegen ring leggen en ring vullen met risotto.

  32. Risotto met lepel gladstrijken en ring voorzichtig omhoog trekken.

  33. Op zelfde manier op andere borden taartjes maken.

  34. Rest van kaaskrullen in kring op risotto leggen.

  35. Oesterzwammen en artisjokkenpartjes naast risotto leggen.

  36. Tomatentapenade eromheen druppelen.