Recept: Biefstuk met truffelgeitenkaas en lever

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 min
Aantal personen:
2

Ingrediënten

150 gram biefstuk
80 gram lever
ganzenvet
nekvet
truffelschaafsel
knoflook
olijfolie
tijm
rozemarijn
peper
zout
rode wijn
eendenfond
gebrokkelde eendenlever
honing
aceto balsamico
kalfsjus
biologische geitenkaas
dragon
zongedroogde tomaat

Bereidingswijze van het recept

  1. Voorbereiding:Zet de biefstuk met knoflook,olijfolie,tijm,rozemarijn en wat peper en zout twee dagen in de marinade.

  2. Braad de biefstuk aan beide kanten 1,5 minuut in ganzenvet en nekvet met truffelschaafsel.

  3. Vervolgens laten afkoelen en afdekken.

  4. Laat ondertussen het braadvocht met rode wijn loskomen,voeg wat eendenfond toe en voor de liefhebber een scheutje malaga of madeira.

  5. Tot slot de gebrokkelde eendenlever toevoegen en met de staafmixer monteren.

  6. Kook rode wijn,een mespunt honing en aceto balsamico in tot een stroopje en voeg hier halverwege wat kalfsjus aan toe voor een betere stroperigheid.

  7. Meng de geitenkaas met wat dragon en zongedroogde tomaat en rol het op tot een pil.

  8. In de koeling bewaren.

  9. Afwerking:Snijd van de biefstuk per persoon 2 mooie plakken.

  10. Gril de plakken kort krokant en zet ze warm weg.

  11. Laat de geitenkaasboter tussen de 2 plakken biefstuk in de oven zacht worden en leg het geheel op een verwarmd bord.

  12. Giet rondom de schuimige jus van eendenlever en als contrast de balsamicosiroop.

  13. Eventueel serveren met een traditionele stoofpot van andijvie met uitgebakken Serranoham.