Recept: Kalfsschnitzel met courgette
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
300 g witte rijst
2 courgettes (600 g)
4 ongepaneerde kalfsschnitzels (400 g)
zout
peper
8 plakken Parmaham (70 g)
8 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix 20 g)
75 ml culinesse (knijpfles 500 ml)
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 courgettes (600 g)
4 ongepaneerde kalfsschnitzels (400 g)
zout
peper
8 plakken Parmaham (70 g)
8 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix 20 g)
75 ml culinesse (knijpfles 500 ml)
2 eetlepels witte-wijnazijn
Bereidingswijze van het recept
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
Schnitzels omwikkelen met ham.
Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.
In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.
Schnitzels met saliekant naar beneden ca.
2 minuten bakken, keren en ca.
2 minuten bakken.
Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.
Courgette in ca.
5 minuten bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Schnitzels uit pan nemen.
Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.
Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.