Recept: Kalfsschnitzel met courgette

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 g witte rijst
2 courgettes (600 g)
4 ongepaneerde kalfsschnitzels (400 g)
zout
peper
8 plakken Parmaham (70 g)
8 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix 20 g)
75 ml culinesse (knijpfles 500 ml)
2 eetlepels witte-wijnazijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.

  2. Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.

  3. Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.

  4. Schnitzels omwikkelen met ham.

  5. Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.

  6. In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.

  7. Schnitzels met saliekant naar beneden ca.

  8. 2 minuten bakken, keren en ca.

  9. 2 minuten bakken.

  10. Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.

  11. Courgette in ca.

  12. 5 minuten bakken.

  13. Op smaak brengen met zout en peper.

  14. Schnitzels uit pan nemen.

  15. Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.

  16. Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.