Recept: Gemarineerde champignons
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 bakjes champignons (250 g )
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel italiaanse keukenkruiden
zout
peper
4 takjes peterselie
1 zakje waterkers
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel italiaanse keukenkruiden
zout
peper
4 takjes peterselie
1 zakje waterkers
Bereidingswijze van het recept
Champignons schoonvegen met keukenpapier.
Ui en knoflook pellen en fijn snipperen.
In pan champignons, ui, knoflook, citroensap, olie en Italiaanse kruiden aan de kook brengen en 2 tot 3 minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Van vuur af peterselie erboven fijnknippen en erdoor scheppen.
Ca.
1 uur laten staan.
Waterkers over vier borden verdelen.
Champignons opnieuw aan de kook brengen.
Vuur direct uitzetten en champignons over waterkers verdelen.
Serveren met geroosterd witbrood.