Recept: Paprikarolletjes met ansjovis en pijnboompitten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 gele paprika's
50 g pijnboompitten
2 sneetjes witbrood
1 ui
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels droge witte wijn
1 blikje ansjovisfilets (48 g)
2 eetlepels blanke rozijnen
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
40 g Parmezaanse kaas (stukje)
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Grill voorverwarmen op hoogste stand.

  2. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven.

  3. Paprika's in 10 tot 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren.

  4. Af en toe keren.

  5. Paprika's ca.

  6. 10 minuten in plastic zak laten rusten.

  7. Intussen pijnboompitten in droge koekenpan licht goudbruin roosteren.

  8. Korstjes van brood snijden en brood fijn verkruimelen.

  9. Ui pellen en fijnsnipperen.

  10. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.

  11. Broodkruim en ui ca.

  12. 3 minuten zachtjes bakken.

  13. Wijn erdoor roeren.

  14. Ansjovis en rozijnen in kleine stukjes snijden.

  15. Harde steeltjes van kruidenmix verwijderen en kruiden fijnhakken.

  16. Kaas raspen.

  17. Velletjes van paprika's trekken.

  18. Paprika's in vieren snijden.

  19. Zaadlijsten verwijderen en paprika's zo nodig laten uitlekken.

  20. Oven voorverwarmen op 225 gradenC of gasovenstand 5.

  21. Pijnboompitten, uimengsel, ansjovis, rozijnen, kruidenmix, kaas en 1 eetlepel olie door elkaar roeren.

  22. Op smaak brengen met zout en peper.

  23. Ansjovisvulling over kwarten paprika verdelen, oprollen tot mooie rolletjes en vaststeken met cocktailprikker.

  24. Rolletjes tegen elkaar aan in ovenschaal leggen en bestrijken met rest van olie.

  25. Paprikarolletjes in ca.

  26. 12 minuten lichtbruin en gaar bakken.