Recept: Nierstokjes
Meer recepten in de categorie:
BBQ & Grill, GerechtenBBQ & Grill, Spies & spit1
Hoofdgerechten, Vlees
Recept informatie
Bereidingstijd:
ca. 15min./Marinade 2 uurAantal personen:
n.v.tIngrediënten
500 g varkensnieren
l/4 ltr karnemelk
2 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
zout
peper
gedroogde rozemarijn
l/4 ltr karnemelk
2 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
zout
peper
gedroogde rozemarijn
Bereidingswijze van het recept
Snij de nieren in de lengte doormidden,verwijder alle vet,velletjes en zenen,en snijd ze daarna in stukken.
Laat ze 1/2 uur in de karnemelk marineren.
Vervolgens:Haal de stukjes nier uit de karnemelk en droog ze met een theedoek of keukenpapier.
Roer de tomatenpuree, het zout,de peper en de fijn gemaakte roze marijn door de olie.
Verdeel de stukjes nier over vier pennen en bestrijk ze met de gekruide olie.
Leg de spiesjes op een heet vuur op de barbecue en grill ze 8 minuten onder voortdurend keren en insmeren met de olie.
Serveer met vers boerenbrood en mosterdroomsaus