Recept: Nierstokjes

Recept informatie

Bereidingstijd:
ca. 15min./Marinade 2 uur
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

500 g varkensnieren
l/4 ltr karnemelk
2 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
zout
peper
gedroogde rozemarijn

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de nieren in de lengte doormidden,verwijder alle vet,velletjes en zenen,en snijd ze daarna in stukken.

  2. Laat ze 1/2 uur in de karnemelk marineren.

  3. Vervolgens:Haal de stukjes nier uit de karnemelk en droog ze met een theedoek of keukenpapier.

  4. Roer de tomatenpuree, het zout,de peper en de fijn gemaakte roze marijn door de olie.

  5. Verdeel de stukjes nier over vier pennen en bestrijk ze met de gekruide olie.

  6. Leg de spiesjes op een heet vuur op de barbecue en grill ze 8 minuten onder voortdurend keren en insmeren met de olie.

  7. Serveer met vers boerenbrood en mosterdroomsaus