Recept: Rocketsalade met Parmaham en aardbeiendressing

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
100 g Parmaham
1 sinaasappel
200 g aardbeien
1 eetlepel balsamicoazijn
1/2 theelepel suiker
zout
versgemalen peper
2 eetlepels gepelde pistachenoten
1 rijpe avocado
1 eetlepel citroensap
1 zak gemengde rocket slamelange (75 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.

  2. Parmaham in reepjes snijden en in ca.

  3. 3 minuten krokant bakken.

  4. Sinaasappel uitpersen.

  5. Aardbeien wassen, voorzichtig droogdeppen met keukenpapier en kroontjes verwijderen.

  6. Helft van aardbeien halveren.

  7. Rest van aardbeien met sinaasappelsap, rest van olie, azijn en suiker met staafmixer pureren tot gladde dressing.

  8. Op smaak brengen met zout en peper.

  9. Pistachenoten grof hakken.

  10. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.

  11. Helften in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.

  12. Sla over vier borden verdelen.

  13. Avocado en aardbeien erover verdelen.

  14. Dressing erover schenken en salade bestrooien met pistachenoten en stukjes ham.