Recept: Aardbeien in rode-wijnsiroop
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
1/2 sinaasappel
2 dl volle rode wijn
60 g basterdsuiker
12 mooie aardbeien van gelijke grootte
1 eetlepel balsamicoazijn
3 blaadjes verse munt
2 dl volle rode wijn
60 g basterdsuiker
12 mooie aardbeien van gelijke grootte
1 eetlepel balsamicoazijn
3 blaadjes verse munt
Bereidingswijze van het recept
Sinaasappel schoonboenen en helft van schil (zonder wit) heel dun afsnijden.
In steelpan wijn, suiker en sinaasappelschil langzaam al roerend aan de kook brengen.
Op niet te hoog vuur inkoken tot stroperige saus.
Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen.
Aardbeien schuin in plakjes insnijden zonder ze los te snijden.
Aardbeien op lepels leggen.
Lepels in twee cirkels op groot bord leggen.
Wijnsiroop zonodig opnieuw verwarmen.
Sinaasappelschil verwijderen.
Balsamicoazijn door siroop roeren en nog 1 minuut zachtjes koken.
Wijnsiroop gelijkmatig over aardbeien schenken.
Munt in fijne reepjes boven aardbeien knippen.