Recept: Pastrami met artisjokken-compote

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 blikje artisjokbodems (185 g)
1/2 kleine rode paprika
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel rode wijnazijn
1 theelepel Italiaanse kruidenolie
zout
peper
80 g flinterdun gesneden pastrami (pakje 120 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Artisjokkenbodems laten uitlekken.

  2. 4 Artisjokkenbodems in vieren snijden.

  3. Rest van artisjokken in kleine blokjes snijden.

  4. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.

  5. Artisjokkenblokjes, paprikablokjes, 1 eetlepel olie en azijn door elkaar mengen.

  6. Op smaak brengen met zout en peper.

  7. In ander kommetje kruidenolie en rest van olie door elkaar roeren.

  8. Stukken artisjokkenbodems aan rand van bord leggen en elk vullen met 1/2 theelepel compote.

  9. Rest van compote in midden van bord leggen.

  10. Pastramiplakjes erop leggen.

  11. Kruidenolie druppelsgewijs over bord verdelen.