Recept: Gemarineerde haring met tomaat
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minuten wachten 240 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
1 rode ui
2 tomaten
4 takjes dille
4 maatjesharingen
4 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel suiker
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gemalen piment
1 theelepel mosterd
zout
versgemalen peper
2 tomaten
4 takjes dille
4 maatjesharingen
4 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel suiker
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gemalen piment
1 theelepel mosterd
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze van het recept
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
Vruchtvlees in reepjes snijden.
Dille fijnhakken.
Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca.
1 cm dik snijden.
In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen.
Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.
Haring nogmaals omscheppen.