Recept: Lauwwarme pastasalade met rucola en mozzarella

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 bakje romaatjes (kleine tomaatjes) (250 g)
250 g minibolletjes mozzarella (kaas)
1 zak rucolasla (75 g)
1/2 citroen
2 eetlepels basilicumolijfolie
zout
versgemalen peper
125 g macaroni grande (biologisch)
50 g Grana Pardano (of Zaanlands oud stukje )
2 eetlepels kappertjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Tomaatjes halveren en bolletjes mozzarella in drieen snijden.

  2. Steeltjes van rucola halen, slablad grof scheuren.

  3. Citroen uitpersen.

  4. In grote kom dressing kloppen van citroensap, basilicumolie, zout en peper.

  5. Tomaat, mozzarella en rucola door dressing mengen.

  6. Pasta volgens gebruiksaanwijzing met zout beetgaar koken.

  7. Intussen kaas in grove krullen schaven.

  8. Pasta afgieten en kort laten uitlekken.

  9. Pasta door salade scheppen en verdelen over twee voorverwarmde borden.

  10. Krullen kaas, kappertjes en peper over pasta strooien.