Recept: Meloensalade in gembermarinade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachten 240 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 cm gemberwortel
1/2 limoen
125 g suiker
1/2 galiameloen
1/2 cantaloupemeloen
1 stuk watermeloen

Bereidingswijze van het recept

  1. Gember schillen en raspen.

  2. Limoen uitpersen.

  3. In pan 2 1/2 dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost.

  4. Gembersiroop ca.

  5. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur.

  6. Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen.

  7. Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden.

  8. Watermeloen schillen en ook in stukken snijden.

  9. Pitten met theelepel verwijderen.

  10. Meloen in schaal scheppen.

  11. Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen.

  12. Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.