Recept: Meloensalade met rauwe ham
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1/4 watermeloen
1/2 cantaloupemeloen
1/2 galiameloen
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel kardemom
200 g Galliaham (of Coburgerham)
1 bakje blauwe bessen (150 g)
1/2 cantaloupemeloen
1/2 galiameloen
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel kardemom
200 g Galliaham (of Coburgerham)
1 bakje blauwe bessen (150 g)
Bereidingswijze van het recept
Pitjes uit meloenen verwijderen.
Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees steken of er met theelepel grove krullen uit scheppen.
Meloenbolletjes in kom omscheppen met honing, citroensap en kardemom.
Kom afdekken met plasticfolie en 5-10 min.
in vriezer zetten, zodat meloen door en door koud wordt.
Ham in lange repen snijden.
Bessen door meloen mengen en salade over vier borden verdelen.
Hamrepen erop rangschikken.