Recept: Nectarinesalade met surimi
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 nectarines
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels witte wijn
2 eetlepels olijfolie
4 takjes koriander (fijngehakt)
1 sjalot (gesnipperd)
groene tabasco
1 zakje tuinkers (Biologisch)
1 bakje surimisticks (100 g)
4 eetlepels citroensap
2 eetlepels witte wijn
2 eetlepels olijfolie
4 takjes koriander (fijngehakt)
1 sjalot (gesnipperd)
groene tabasco
1 zakje tuinkers (Biologisch)
1 bakje surimisticks (100 g)
Bereidingswijze van het recept
Nectarines schoonboenen, halveren en beide helften langs de pit losdraaien.
Nectarinehelften (ongeschild) in flinterdunne plakjes snijden.
In kom dressing kloppen van citroensap, wijn en olie.
Koriander en sjalot erdoor roeren, op smaak brengen met zout en tabasco.
Plakjes van nectarines dakpansgewijs op vier borden rangschikken.
Tuinkers losknippen.
Surimisticks in stukjes snijden.
Tuinkers en surimi over nectarinecirkels verdelen en besprenkelen met dressing.