Recept: Meloensalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 kleine galiameloenen, goed gekoeld
200 g rauwe ham (bijv. Jambon d Ardenne)
4 eetlepels milde olijfolie
1-2 eetlepels citroensap
versgemalen peper
1 zakje verse basilicum (15 g), grofgescheurd
2 bakjes bramen (200 g)
200 g rauwe ham (bijv. Jambon d Ardenne)
4 eetlepels milde olijfolie
1-2 eetlepels citroensap
versgemalen peper
1 zakje verse basilicum (15 g), grofgescheurd
2 bakjes bramen (200 g)
Bereidingswijze van het recept
Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken).
Lege meloenhelften ondersteboven in vergiet laten uitlekken.
Ham in stukken scheuren.
In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grofgemalen peper.
Meloen en ham erdoor mengen.
Basilicum met bramen losjes door salade scheppen.
Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloenhelft scheppen.
Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.