Recept: Zomersalade met Hollandse geitenkaas
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
200 g Hollandse geitenkaas
1/2 zakje verse munt (15 g)
3 nectarines, in partjes
4 eetlepels walnootolie
1/2 citroen
1 eetlepel honing
versgemalen zwarte peper
1 zakje veldsla (75 g)
1 zak rucolasla (75 g)
1 zakje walnoten (55 g)
1/2 zakje verse munt (15 g)
3 nectarines, in partjes
4 eetlepels walnootolie
1/2 citroen
1 eetlepel honing
versgemalen zwarte peper
1 zakje veldsla (75 g)
1 zak rucolasla (75 g)
1 zakje walnoten (55 g)
Bereidingswijze van het recept
Korstjes van kaas snijden en kaas in plakken schaven.
Plakken in lange repen van 1 cm breed snijden.
Blaadjes munt van takjes plukken.
Grillpan verhitten.
Nectarines dun met 1 el olie bestrijken en aan beide zijden 1 min.
grillen.
Citroen boven slaschaal uitknijpen.
Honing, rest van olie en zout en peper naar smaak toevoegen en tot lichtgebonden dressing kloppen.
Kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door dressing scheppen.
Salade in vier diepe borden leggen en partjes gegrilde nectarine erover verdelen.
Serveren met donker stokbrood.