Recept: Pastasalade met tonijn

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 g pipe rigate (pasta)
500 g sperziebonen
1/2 eetlepel mosterd
3 eetlepels mayonaise
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 blikjes tonijn op water (185 g), uitgelekt
100 g zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
2 eieren, hardgekookt
1 blikje ansjovisfilets (46 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Kook de sperziebonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout.

  3. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.

  4. Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper.

  5. Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor.

  6. Schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade.

  7. Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.