Recept: Couscoussalade met gerookte kip
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 rode ui, in dunne ringen
400 ml kippenbouillon (van tablet)
300 g couscous
2 rijpe avocado's
1/2 citroen, geperst
3-4 eetlepels olijfolie
2 paprika's (geel), fijngesneden
300 g gerookte kipfilet in plakjes
400 ml kippenbouillon (van tablet)
300 g couscous
2 rijpe avocado's
1/2 citroen, geperst
3-4 eetlepels olijfolie
2 paprika's (geel), fijngesneden
300 g gerookte kipfilet in plakjes
Bereidingswijze van het recept
Laat de uiringen in een bakje met koud water 5 minuten weken.
Breng de kippenbouillon aan de kook en schenk hem over de couscous.
Laat 5 minuten wellen.
Snijd de avocado in blokjes en besprenkel die met wat citroensap.
Maak een dressing met de rest van het citroensap en de olie, breng op smaak met (versgemalen) peper en roer deze met de blokjes paprika door de gewelde couscous.
Laat de uiringen op keukenpapier uitlekken.
Leg de kip, de uiringen en de avocado op de couscous.