Recept: Kropsla met muntmayonaise en ei

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 eieren
1 schaaltje verse munt (15 g), alleen de blaadjes
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 kropsla, gewassen
2 eetlepels knoflookcroutons (zakje 120 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de eieren in een kleine pan in 7 minuten hard, laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en laat ze even afkoelen.

  2. Snijd de eieren in dunne plakken.

  3. Snijd de helft van de muntblaadjes zeer fijn.

  4. Maak met de staafmixer of in een vijzel een dressing van de fijngesneden munt, de mayonaise, het citroensap en 1 eetlepel water.

  5. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  6. Schep de blaadjes sla en de rest van de blaadjes munt om met de muntmayonaise en doe ze in een hoge (glazen) schaal.

  7. Leg de plakjes ei erop en bestrooi met de croutons.

  8. Zelf croutons maken: Roer 1 uitgeperst teentje knoflook door 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  9. Snijd 2 (oude) boterhammen in blokjes, schep ze om met de olie en bak ze in een antiaanbakpan bruin en krokant.