Recept: Panzanella (Italiaanse broodsalade)
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
1 ciabatta (oudbakken)
2 eetlepels rode wijnazijn
4 trostomaten (in stukjes)
1/2 komkommer (in blokjes)
1 kleine rode ui (in halve ringen)
1 zakje verse basilicum (15 g, grofgescheurd)
4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels rode wijnazijn
4 trostomaten (in stukjes)
1/2 komkommer (in blokjes)
1 kleine rode ui (in halve ringen)
1 zakje verse basilicum (15 g, grofgescheurd)
4 eetlepels olijfolie extra vierge
Bereidingswijze van het recept
Ciabatta in grote dobbelstenen snijden, in ruime slakom doen en besprenkelen met azijn.
Tomaten, komkommer, ui en basilicum door brood mengen.
Olie, zout en peper naar smaak toevoegen.
Smaken minstens 15 min.
laten intrekken (dit gerecht kan gerust langer van tevoren bereid worden).
Salade over twee borden verdelen.