Recept: Gegrilde viskebabs

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
85 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kleine ui
8 eetlepels olijfolie
4 eetlepels citroensap
2 teentjes knoflook
4 laurierblaadjes
1/2 theelepel paprikapoeder mild
750 g scholfilets
1 groene paprika
16 cherrytomaatjes
4 takjes dille

Bereidingswijze van het recept

  1. Ui pellen en in dunne ringen snijden.

  2. In diepe kom 5 eetlepels olie en 2 eetlepels citroensap doen.

  3. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  4. Laurierblaadjes, ui, paprikapoeder, zout en peper erdoor roeren.

  5. Vis in 32 blokjes snijden.

  6. Visblokjes door marinade scheppen en ca.

  7. 1 uur in koelkast laten intrekken, af en toe voorzichtig omscheppen.

  8. Intussen paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukjes snijden.

  9. Cherrytomaatjes wassen.

  10. Dille fijn knippen.

  11. In kommetje rest van olie en citroensap met dille, zout en peper tot dressing roeren.

  12. Grill voorverwarmen op de hoogste stand (of barbecue aansteken).

  13. Aan 8 spiesen afwisselend 4 visblokjes, 2 stukjes paprika en 2 tomaatjes rijgen.

  14. Spiesen bestrijken met rest van marinade.

  15. Spiesen onder hete grill of op barbecue in 8 tot 10 minuten gaar roosteren, halverwege voorzichtig keren.

  16. Dilledressing apart erbij serveren.

  17. Serveren met in olijfolie gebakken aardappels en een frisse salade.