Recept: In courgette gewikkelde forel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 courgette
4 forellen (heel)
1 limoen, geperst
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
1 teentje knoflook, geperst
1 zakje verse koriander (15 g), fijngeknipt
4 eetlepels olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Van courgette met kaasschaaf 8 gelijkmatige plakken schaven.

  2. Forellen afspoelen met water en droogdeppen met keukenpapier.

  3. Forellen aan binnen- en buitenkant met limoensap besprenkelen en bestrooien met zout.

  4. In kom chilipeper, knoflook, helft van koriander en 2 el olie door elkaar mengen.

  5. Kruidenmengsel over buikholten van vis verdelen.

  6. Forellen tot gebruik afgedekt met folie in koelkast bewaren.

  7. Rond elke forel 2 courgettelinten wikkelen.

  8. Courgette vaststeken met cocktailprikkers en licht bestrooien met zout.

  9. Afhankelijk van formaat van barbecue forellen in een of twee keer roosteren.

  10. Forel in visklem leggen, bedruppelen met rest van olie en op barbecue in 10 tot 15 min.

  11. bruin en gaar roosteren.

  12. Tussentijds regelmatig omkeren.