Recept: Tonijn met tomaat-basilicumsaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 (roma)tomaten
1 zakje verse basilicum (15 g)
150 ml milde olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 sjalotten, gesnipperd
2 eetlepels kappertjes, grofgehakt
4 tonijnsteaks
versgemalen zwarte peper
zeezout
1 ciabatta (Italiaans brood)
4 eetlepels tapenade van zwarte olijven

Bereidingswijze van het recept

  1. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in piepkleine blokjes snijden.

  2. Telkens enkele basilicumblaadjes op elkaar leggen, als sigaartje oprollen en met scherp, glad mes in ragfijne reepjes snijden.

  3. In steelpan olie en azijn mengen.

  4. Tomatenblokjes, sjalot, kappertjes en basilicum erdoor scheppen.

  5. Mengsel (= antiboise) afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.

  6. Tonijnsteaks droogdeppen, bestrooien met zout en peper.

  7. Ciabatta overlangs doorsnijden en snijvlakken met 2 el olijfolie bestrijken.

  8. Broodhelften in vieren snijden en naast elkaar op snijvlak op barbecue leggen.

  9. Brood in 1-2 min.

  10. roosteren.

  11. Tonijn op barbecue in 2 min.

  12. per kant rose grillen.

  13. Op gegrilde tonijn schepje tapenade leggen.

  14. Pannetje met antiboise aan zijkant op barbecue zetten zodat mengsel lauwwarm wordt.

  15. Doorroeren en op smaak brengen met zout en peper.

  16. Antiboise in vier diepe warme borden scheppen en tonijn erop leggen.

  17. Geroosterd brood apart erbij geven.