Recept: Zelfgemaakte pindasaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1/2 theelepel trassi oedang (pakje 25 g)
1 theelepel gemberpoeder
1 pot pindakaas met stukjes noot (350 g)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2-3 eetlepels zoute ketjap
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1/2 theelepel trassi oedang (pakje 25 g)
1 theelepel gemberpoeder
1 pot pindakaas met stukjes noot (350 g)
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2-3 eetlepels zoute ketjap
Bereidingswijze van het recept
Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook.
Verkruimel de trassie en strooi die met de gemberpoeder over het uimengsel.
Roer de pindakaas door de gefruite ui en schenk er scheut voor scheut de kokosmelk en 150 ml water bij.
Breng de saus zachtjes aan de kook, maak op smaak met ketjap en peper.
Direct serveren.
Trassi over? je kunt het heel lang bewaren en het is in veel gerechten te gebruiken, zoals in nasi en oosterse groenten