Recept: Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 teentjes knoflook (geperst)
1/2 eetlepel chilipoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel balsamicoazijn
100 ml olijfolie extra vierge
8 lamskoteletjes
1/2 zakje hazelnoten (65 g)
1 zakje verse munt (15 g)
2 eetlepels geraspte kaas (bijv. gruyere)
versgemalen vierseizoenenpeper
1/2 eetlepel chilipoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel balsamicoazijn
100 ml olijfolie extra vierge
8 lamskoteletjes
1/2 zakje hazelnoten (65 g)
1 zakje verse munt (15 g)
2 eetlepels geraspte kaas (bijv. gruyere)
versgemalen vierseizoenenpeper
Bereidingswijze van het recept
In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren.
Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min.
marineren.
Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren.
In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren.
Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuige pasta ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lamskoteletjes op barbecue in ca.
10 min.
bruin en van binnen rose roosteren.
Regelmatig keren en met marinade bestrijken.
Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.