Recept: Oosterse karbonades
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels sesamolie
4 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
2 theelepels sambal oelek
4 ribkarbonades (of schouderkarbonades)
4 bosuitjes (schoongemaakt)
1 eetlepel olie
4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
2 eetlepels sesamolie
4 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
2 theelepels sambal oelek
4 ribkarbonades (of schouderkarbonades)
4 bosuitjes (schoongemaakt)
1 eetlepel olie
4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze van het recept
In schaal knoflook, sesamolie, sojasaus, gembersiroop en sambal mengen.
Karbonades in schaal leggen en afgedekt bij kamertemperatuur minstens 30 min.
marineren.
Karbonades uit marinade nemen en droogdeppen.
Bosuitjes met olie bestrijken.
Karbonades op barbecue in 8-10 min.
bruin en gaar roosteren.
Laatste 2-3 min.
bosuitjes meeroosteren, regelmatig keren.
Karbonades met sesamzaad bestrooien.
Lekker met mihoensalade.