Recept: Ribeye in rode-wijnmarinade
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minuten wachten 60 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
100 ml Zinfandel (Amerikaanse rode wijn categorie 8)
2 eetlepels rode wijnazijn
1 teentje knoflook (geperst)
verse oregano (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g)
100 ml olie
2 ribeyes
2 eetlepels rode wijnazijn
1 teentje knoflook (geperst)
verse oregano (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g)
100 ml olie
2 ribeyes
Bereidingswijze van het recept
Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie.
Ribeye hierin bij kamertemperatuur minstens 1 uur marineren.
Vlees af en toe omkeren.
Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen.
Ribeye op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid, in 2-4 min.
per kant rose tot doorbakken roosteren.