Recept: Ribeye in rode-wijnmarinade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachten 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 ml Zinfandel (Amerikaanse rode wijn categorie 8)
2 eetlepels rode wijnazijn
1 teentje knoflook (geperst)
verse oregano (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g)
100 ml olie
2 ribeyes

Bereidingswijze van het recept

  1. Marinade maken van wijn, azijn, knoflook, blaadjes oregano en olie.

  2. Ribeye hierin bij kamertemperatuur minstens 1 uur marineren.

  3. Vlees af en toe omkeren.

  4. Ribeye uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen.

  5. Ribeye op barbecue, afhankelijk van gewenste gaarheid, in 2-4 min.

  6. per kant rose tot doorbakken roosteren.