Recept: Hamburgers met spinazie en feta
Recept informatie
Ingrediënten
1/2 citroen, geraspt en geperst
1 ui, in stukken
500 g rundergehakt
1/2 zakje verse peterselie (30 g), fijngeknipt
1 theelepel gemalen piment
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels pijnboompitten
100 g bladspinazie (diepvries, deelblokjes)
50 g feta (kaas), in blokjes
Bereidingswijze van het recept
In keukenmachine brood, citroensap en -rasp en ui tot fijne massa malen.
Broodmengsel door gehakt kneden, met peterselie, piment, 1 tl komijn en 1 el olie.
Op smaak brengen met flink wat zout en peper.
Van gehaktmengsel 8 burgers vormen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Vlak voor roosteren van burgers 1 el olie in steelpannetje verhitten.
Pijnboompitten snel goudbruin bakken.
Spinazie toevoegen en op matig vuur al roerend laten ontdooien.
Feta in spinaziesaus laten smelten.
Saus op smaak brengen met zout, peper en rest van komijn.
Pan van vuur nemen en op barbecue warmhouden.
Burgers aan beide kanten bestrijken met rest van olie.
Burgers (in hamburgerklem) op barbecue in 6-8 minuten bruin en gaar roosteren.
Burgers op vier borden leggen en spinaziesaus ernaast scheppen.