Recept: Gepofte aardappels met bacon-avocadosaus
Recept informatie
Ingrediënten
6 plakjes bacon
2 eetlepels olijfolie
grofgemalen zeezout
1 rijpe avocado
1 eetlepel medium dry sherry
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
1/2 zakje verse koriander (15 g), fijngehakt
Bereidingswijze van het recept
Aardappels schoonboenen en in water met zout 10 min.
voorkoken.
In droge koekenpan bacon krokant uitbakken, laten uitlekken op keukenpapier.
Aardappels afgieten en in vergiet laten uitdampen.
Aardappels hier en daar met vork inprikken, met olie bestrijken en bestrooien met zout.
Elke aardappel afzonderlijk verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
Avocado halveren, pit verwijderen (bewaren) en vrucht schillen.
In afsluitbaar schaaltje vruchtvlees met sherry en citroensap met vork fijnprakken.
Yoghurt, knoflook en koriander door avocadomengsel roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Pit in mengsel drukken (voorkomt verkleuren) en tot gebruik in koelkast zetten.
Foliepakketjes tussen gloeiende houtskool in barbecue leggen en aardappels in 15 tot 20 min.
gaar poffen.
Intussen avocadosaus op kamertemperatuur laten komen.
Aardappels opensnijden en avocadosaus erin scheppen.
Bacon erboven in stukken breken.