Recept: Gemarineerde lamskoteletjes met pofaardappels

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten wachten 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2-3 takjes rozemarijn
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 teentjes knoflook, in plakjes
12 lamskoteletjes
4 grote vastkokende aardappels
200 ml creme fraiche
2 eetlepels scherpe mosterd (Dijon)
versgemalen zwarte peper
3 zongedroogde tomaten, in fijne stukjes
8 zwarte olijven, in ringetjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Rozemarijn van takjes rissen en grof hakken.

  2. In lage schaal marinade maken van olie, azijn, knoflook en rozemarijn.

  3. Koteletjes erdoor wentelen en minstens 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken.

  4. Vlees regelmatig omwentelen in marinade.

  5. Aardappels schoonboenen, 10 min.

  6. voorkoken en in vergiet laten afkoelen.

  7. Aardappels paar keer met vork inprikken.

  8. Elk apart verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.

  9. Creme fraiche over 2 kommetjes verdelen.

  10. Mosterd, peper en zout door eerste kommetje roeren.

  11. Tomaat en olijven met zout en peper door tweede kommetje roeren.

  12. Aardappels 20-25 min.

  13. tussen gloeiende houtskool leggen.

  14. Foliepakketjes met tang uit houtskool halen en iets laten afkoelen.

  15. Intussen koteletjes laten uitlekken, met keukenpapier marinade eraf vegen en vlees bestrooien met zout en peper.

  16. Vlees in 2 min.

  17. per kant rose roosteren.

  18. Aardappels uitpakken, opensnijden en erin knijpen zodat kruim wat los komt.

  19. Binnenkant bestrooien met zout en peper.

  20. Koteletjes en aardappels over warme borden verdelen, sausen apart erbij geven.