Recept: Spiesen met Catalaanse worstjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 zak krielaardappeltjes in de schil (500 g)
2 bakjes Catalaanse braadworstjes
1 rode en gele paprika
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel paprikapoeder pikant
1 eetlepel Provencaalse kruiden

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de krielaardappeltjes in de schil met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.

  2. Giet ze af.

  3. Leg de braadworsten 5 minuten in een pan met bijna kokend water en laat ze daarna uitlekken.

  4. Snijd de paprika's in stukken van 2 x 2 cm.

  5. Rijg aan elke spies afwisselend 2 krieltjes, 4 stukken paprika en een worstje.

  6. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

  7. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de olijfolie, paprikapoeder, Provencaalse kruiden en peper naar smaak erdoor.

  8. Bestrijk de spiesen rondom met de knoflookolie, leg ze op het rooster en gril ze in 5-8 minuten gaar, keer ze regelmatig.

  9. Lekker met cherry-trostomaatjes, die je kort op de barbecue roostert.