Recept: Gevulde kabeljauw
Recept informatie
Ingrediënten
150 g champignons uit blik
1 bosje gemengde kruiden
40 g boter
100 gr paneermeel
zout
4 eetlepels melk
1 eetlepel olie
1 bosje krulpeterselie
1 citroen
Bereidingswijze van het recept
Laat de champignons uitdruipen en hak ze fijn.
Was,droog en hak de kruiden.
Laat de boter in een braadpan smelten,bak de champignons, voeg er daarna de kruiden,het paneermeel en wat zout bij,roer alles goed door elkaar en roer de melk erdoor.
Vul de vis met dit mengsel en maak de openingen met houten prikkers dicht.
U kunt de vis losjes in een groot stuk met olie ingesmeerde aluminiumfolie wikkelen,de folie aan alle kanten goed sluiten en de vis onder voort durend keren 40 minuten grillen,of u kunt de vis met de olie insmeren en hem in de speciale korf op het draaispit bevestigen en in ongeveer 50 minuten gaar grillen.
Schik de vis op een schaal,snij hem in plakken en garneer met de peterselie en de partjes citroen.
Serveer met gepofte aardappelen of aardappelsalade.