Recept: Tongrolletjes met garnalen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
ca. 25 minuten
Aantal personen:
6/8

Ingrediënten

8 tongfilets eventueel uit de diepvries)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels ananassap uit blik
zout
peper
komkommer
1 bosje dille
250 g garnalen
1 eetlepel boter
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 snufje gemberpoeder
cayennepeper
2 eetlepels olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Voorbereiding:Roer citroensap,ananassap,zout en peper door elkaar, druppel dit alles over de tongfilets en laat het intrekken, of laat, als u diepvriestong hebt,deze in de marinade ontdooien in een afgedekte schaal.

  2. Verder:Schil de komkommer,snijd hem eerst in plakken en daarna in kleine stukjes.

  3. Was en droog de dille en hak ze fijn.

  4. Laat de boter smelten.

  5. Leg de plakjes komkommer,gehakte dille en garnalen in de boter,neem daarna de boter van het vuur,roer het losgeklopte ei,het paneermeel,de gember- en cayennepoeder er goed doorheen.

  6. Neem de tongfilets uit de marinade en maak ze goed droog.

  7. Smeer het garnalenmengsel op de tongfilets,rol de filets op en steek ze vast met houten prikkers.

  8. Roer 1 eetlepel van de marinade door de olie en smeer de tongfilets hiermee aan alle kanten goed in.

  9. Grill de tongrolletjes 10 minuten op de barbecue,op een geolied rooster,onder voortdurend keren en bestrijken met de aangemaakte olie.

  10. Serveer met wit brood en Weense saus.