Recept: Bonensalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250 g sperziebonen, schoongemaakt
2 takjes verse munt (zakje 15 g), alleen de blaadjes
1 kropsla, gewassen en in grove stukken
1 citroen, geperst
2 eetlepels olie
1 pot witte bonen (370 g), afgespoeld
1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
1 bakje salade kaasblokjes (200 g), uitgelekt
2 takjes verse munt (zakje 15 g), alleen de blaadjes
1 kropsla, gewassen en in grove stukken
1 citroen, geperst
2 eetlepels olie
1 pot witte bonen (370 g), afgespoeld
1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
1 bakje salade kaasblokjes (200 g), uitgelekt
Bereidingswijze van het recept
Kook de sperziebonen in een pan met ruim water met zout in 5 minuten beetgaar.
Giet de bonen af en laat ze goed uitlekken.
Scheur de blaadjes van de munt grof en schep ze om met de sla.
Klop een dressing van het citroensap, de olie en zout en (versgemalen) peper.
Verdeel de sperziebonen, de witte bonen, de tomaat en de kaas over de sla.
Schenk de dressing over de salade.
Lekker met geroosterd brood.